H-fasader proffsprodukter

Vår entreprenadavdelning designar, tillverkar och monterar fasader, dörrar, fönster, räcken och andra glaslösningar för såväl kommersiella byggnader som för offentlig sektor.

Genom att välja produkter av aluminium är valmöjligheterna stora och underhållskostnaderna låga. Vi erbjuder produkter som uppfyller de krav som marknaden vill ha och förväntar sig, oavsett om det är högisolerande, ljuddämpande, brandsäkra och inbrottssäkra lösningar.

Med en bred yrkeskunskap och skicklig personal säkerställer vi den allra bästa kvaliteten på produkterna som lämnar våra fabriker. Våra medarbetare har stor kompetens och många års erfarenhet i branschen, där flera är auktoriserade glas- och fasadkonsulter. Dessutom är vi landets ledande producent på denna marknad.

Vårt fokus är hållbara lösningar och det är därför viktigt för oss att leverera underhållsvänliga och återvinningsbara produkter av hög kvalitet och med lång livslängd.

Fönster och glasfasader

Aluminiumfönster kan levereras från enkla fasta karmar med oisolerade profiler till högisolerande motordrivna öppningsbara fönster, som fönsterband och integrerade i fasader. De levereras som både inåtslående och utåtslående. Beslag, gångjärn och vridare finns i flera utföranden med dolda gångjärn och integrerade barnlås i vridare. Fasta ramar kan levereras i brandklasserna F30, A30 och A60. H-fasader levererar system från både Sapa, Ponzio och Schüco.

Fasader och glastak

Aluminiumfasader kan användas för att möta både estetiska och funktionella behov. Våra fasader kan användas för att minska energiförbrukningen genom att välja lösningar med låga U-värden, reglera solljus med solskydd och generera energi genom att använda solcellspaneler i fasaderna. Vi erbjuder ett brett urval av grundprofiler och dekorprofiler som anpassas efter kundens behov. Våra fasader kan levereras med brandskyddsklasserna F30 och A30. H-fasader tillhandahåller system från erkända profilleverantörer som Sapa, Ponzio och Schüco.

Dörrar

Våra dörrar anpassas efter kundens specifika behov. Vi erbjuder ett brett sortiment av aluminiumdörrar, från enkla 1-bladiga dörrar till brandsäkra dörrar med elektronisk låsning och dörrstängningsautomatik. Vi har ett omfattande urval av lås och beslag för att möta olika krav. Dörrar kan levereras med brandskyddsklasserna F30, A30 och A60.

Skjut- och vikdörrar

Med skjut- och vikdörrar kan vardagsrums- och arbetsytan öppnas upp och utökas. Dörrkonstruktionerna möjliggör stora glasytor som släpper in maximalt ljus och öppningsmöjligheterna är många. Högisolerade aluminiumprofiler och valet av rätt energiglas säkerställer optimal värmeisolering. Innovativ teknik ger dig snygg design och bra komfort.

H-facader levererar system från flera olika högkvalitativa profilleverantörer.

Glasräcken

Glasräcken ger en fantastisk utsikt samtidigt som de släpper in naturen och ljuset.

H-fasader levererar och monterar glasräcken av hög kvalitet och med stilren design från kända leverantörer.

Glaset kan klämmas fast i däckets framkant, skruvas fast eller monteras ovanpå däcket, antingen i golvskena eller reglar med glasklämmor. Om det är en nivåskillnad på 50cm eller mer används härdat laminerat glas eller värmeförstärkt laminerat glas med polerade kanter på grund av personsäkerhet och fallrisk. Om glaset går sönder kommer glaset att sitta kvar i folien och därmed minska risken för personskador.

Minsta höjd är 100cm över ledstång/glas för vanliga räcken med nivåskillnad, 90cm gäller för trappor. Om det är mer än 10 meters nivåskillnad ska höjden vara 120 cm.

När räcken monteras utomhus används syrafast stål 316 för att undvika rost. Det är viktigt att veta att syrafast stål även behöver underhåll i form av slipning ett par gånger om året då föroreningar, salter och mineraler kommer att lägga sig på spåren i metallen som kan uppstå som fläckar på stålet. Detta är inte rost, utan en reaktion på föroreningar i luften, och kommer att rensas bort.

Invändiga glaslösningar

H-fasader levererar och installerar interna glaslösningar från välrenommerade leverantörer som Triplan, Sapa och Schüco.

Vi erbjuder och installerar skräddarsydda interna glasfasader för kommersiella byggnader. Vi skapar moderna lösningar som uppfyller kraven för interna glasfasader.

Användningen av glas och aluminium ger stor flexibilitet och utmärkta lösningar för att dela upp rum/kontor, interna dörrar och räcken. Ett brett urval av färger, fyllningar och glasalternativ, samt anpassningar för ljudisolering, brandskydd eller inbrottssäkerhet, ger skräddarsydda lösningar efter kundens behov.

H-fasader har högt kvalificerade projekt- och ingenjörsteam med certifiering som fasad- eller glasrådgivare och upp till 30 års erfarenhet inom branschen.

Brandprodukter

H-fasader erbjuder en rad produkter i innovativa system för brandskydd från både Sapa, Ponzio och Schüco.

När vi bygger våra brandprodukter ska vi säkerställa kvaliteten genom att göra en kontrollplan. Våra leverantörer använder stora resurser för att säkerställa att brandprodukterna är korrekta enligt regelverk och gällande processer.

Från 2019 är det obligatoriskt att CE-märka brandytterdörrar och för CE-märkta brandklassade dörrar ska det finnas en prestandadeklaration. Det innebär att dörrtillverkaren ska ha ett CE-certifikat för den aktuella dörrmodellen.

PVC-fönster och dörrar

H-fasader erbjuder underhållsfria kvalitetsfönster och -dörrar i PVC. Enkla och snabba att montera, ingen skrapning eller målning behövs! Sparar både tid, pengar och miljön!

Vårt fokus är hållbara lösningar och det är därför viktigt för oss att leverera underhållsfria och återvinningsbara produkter av hög kvalitet med lång livslängd.

Genom att välja underhållsfria kvalitetsfönster i PVC slipper man spendera tid på skrapning och målning. Produkterna kräver ingen ytbehandling under fönstrets livslängd. Fönstren uppfyller högsta kraven för energibesparing, erbjuder god isolering och en behaglig inomhusmiljö. PVC-materialet ruttnar inte. H-fasader PVC erbjuder också olika typer av dörrar. Oavsett om du behöver balkongdörrar, innerdörrar eller entrédörrar, finns ett brett utbud av storlekar och utföranden att välja mellan.